KINESIS PROGRAMI

KINESIS PROGRAMI

Naš stručni tim kineziologa osmislio je programe koji će vam pomoći u ostvarenju vaših fitness ciljeva, razvijajući snagu, izdržljivost i fleksbilnost pomoću svijetski poznate sprave Kinesis personal.

REDUKCIJA POTKOŽNOG MASNOG TKIVA – PROGRAM MRŠAVLJENJA

Ana Maria iskorak

Muči li Vas višak potkožnog masnog tkiva i želite smršaviti imamo idealan program treninga za Vas. Program potkožnog masnog tkiva osmislili smo da uz što ugodnije vježbanje i manje napora postignete željene rezultate.

Da bismo sagorjeli višak masnog tkiva potrebno je ubrzati metabolizam, kontroliranom redukcijskom dijetom smanjiti unos kalorija te izmjenom intervala intenzivnijih vježbi i i odmora, potaći tijelo da sagorijeva još više kalorija u istom vremenskom razdoblju. Cilj je sačuvati ili povećati kvalitetnu mišićnu masu, a suvišne kilograme smanjiti skidanjem potkožnog masnog tkiva.

Sve to uklopili smo uz pomoć Kinesisa u program redukcije masnog tkiva, odnosno mršavljenja.

Trening se sastoji od vožnje spinning bicikla u zoni sagorijevanja masti 60 – 70% od maksimalnog pulsa u trajanju od 20 min s ciljem potrošnje glikogena deponiranog u mišićima koji nam u prvo vrijeme daje energiju za rad. Ostali dio treninga odvija se na Kinesisu na kojem se radi kružni trening kombinacijom vježbi koje uključuju više mišićnih skupina odjednom. Takve vježbe snage i izdržljivosti omogućuju nam izvedbu intervalnog intenzivnog vježbanja s odmorima između vježbi kao i održavanje frekvencije srca u zoni od 55 – 85% od maksimalnog pulsa. Ovaj oblik treninga ubrzava metabolizam što ima za posljedicu sagorijevanje masnoća te u isto vrijeme oblikuje i tonizira Vaše tijelo.

SPORTSKI TRENING

Karlo vertikalni skok

Trening  je programiran s ciljem postizanja što boljeg općeg fizičkog stanja, usmjeren prema unapređivanju motoričkih i funkcionalnih sposobnosti, morfoloških karakteristika te zdravstvenog statusa. Namijenjen je sportašima rekreativcima i naprednijim rekreativcima. Ovaj program treninga zadovoljit će i najnaprednije rekreativce.

Prilagođen je i za potrebe vrhunski sportaša kao dopunski kondicijski trening s izvođenjem vježbi specifičnih za njihov sport (skijanje, tenis, golf, rukomet, jedrenje…).

REHABILITACIJA I KOREKCIJA LOŠEG DRŽANJA

Tihana iskorak-dodo

Vježbanje na Kinesisu pokazalo se odlično u korekciji lošeg držanja. Kako se vježbe izvode povlačenjem užadi što omogućuje prenošenje otpora kroz cijelo tijelo te pokretanje cijelog kinetičkog lanca, najveći utjecaj je na mišiće stabilizatore kralježnice koji ojačaju vrlo brzo što ima za rezultat postizanje pravilne posture.

Pomoću „CORE“ vježbi na Kinesisu vrlo brzo ojača trup (mišići trbuha i leđa) što ima za posljedicu smanjenje bolova  u leđima, tegoba  vratne kralježnice (posebno kod trzajnih ozljeda vratne kralježnice), korekciju lošeg držanja i postizanja pravilne posture.

Program je namijenjen osobama u rehabilitaciji, djeci u razvoju za prevenciju i korekciju lošeg držanja kao i razvoj  koordinacije te svima sa bolovima u leđima i bolestima na kralježnici (kifoza, skolioza, lordoza).

TONIZACIJA TIJELA

Photo 26.03.2016. 15 07 30

Program je namijenjen svima koji su zadovoljni svojim kilogramima, ali žele utegnuti tijelo, vježbati i osjećati se bolje. Cilj treninga je povećati tonus mišića te unaprijediti motoričke i funkcionalne sposobnosti kao i zdravstveni status.

Ovim programom vrlo brzo oblikovat ćete svoje tijelo, povećati  radnu sposobnost i poboljšati kvalitetu svoga življenja.