APARATURNA LIMFNA DRENAŽA

APARATURNA LIMFNA DRENAŽA

Učinkovita metoda smanjenja viška tekućine u tijelu, djeluje kako u prevenciji tako i u terapiji celulita, limfnih edema, otečenih nogu i proširenih vena.
Čisti tijelo od otpadnih proizvoda metabolizma i poboljšava prokrvljenost te opskrbu tkiva kisikom i hranjivim tvarima što djeluje blagodatno i opuštajuće. Aparaturna limfna drenaža ili presoterapija pomoću zračnih komora učinkovita je i vrlo ugodna.

Aparat za limfnu drenažu radi prema načelu isprekidane pneumatske kompresije tzv. presoterapije rukava koje se pune zrakom u programiranim vremenskim intervalima. Masaža ekstremiteta događa se na osnovi kompresije rukava napunjenih zrakom u koje se komprimirani zrak upuhuje iz baznog uređaja (kompresor) kroz sustav cjevčica. Svaki rukav sastoji se od više međusobno neovisnih zračnih komora koje se napuhuju u prethodno definiranim ciklusima. Stvaraju se polagani valovi tlaka, a zrak se ispuhuje nakon završetka ciklusa. Na tretiranom području dolazi do osjećaja ugode i olakšanja.

Upuhivanjem zraka stvara se pritisak na određene dijelove tijela, čime se mehanički potiskuje nataložena međustanična tekućina natrag u krvotok. Tako se smanjuje opseg trbuha i bokova, stvara se ravnoteža protoka hranjivih tvari i kisika, poboljšava se cirkulacija i sprječava upala vena, posebno kod osoba koje uglavnom sjede na radnom mjestu.

Prednosti mehaničke limfne drenaže:

  • – smanjenje obujma nogu;
  • – smanjenje oteklina nogu;
  • – razbijanje i razgradnja celulita poboljšanje cirkulacije;
  • – učvršćivanju i zatezanju kože;
  • – izbacivanje toksičnih tvari iz organizma;
  • – pogoduje procesima ozdravljenja u ljudskom tijelu.

Cijena tretmana 10,00 eura (30 min), 15,00 eura (60 min).